Mifu-pastavuoka – annoksen hinta hieman yli 2 euroa

Juuston loppuminen tarkoittaa aina sitä, että on aika tehdä jotakin uunivuokaa, jonka pinnalle höylättäväksi jo liian ohuen juustonjämän voi repiä ja murustella.

Tällä kertaa tein pastavuokaa Mifu-suikaleista ja parsakaalista. Mifu on tällä hetkellä K-supermarketeissa tarjouksessa (3,99 e), ja vaikka hinta on toki tarjouksenkin kanssa aika kova, ostin sitä siitä huolimatta pari pakettia. En ole syönyt kanaa eettisistä syistä ala-asteen jälkeen, ja siksi nämä Mifu-suikaleet ovat olleet tervetullut lisä ruokavaliooni, sillä niillä voi korvata kanasuikaleet käytännössä missä tahansa reseptissä. Lempimakuni on yrttivalkosipuli, jota käytin nytkin.

Huolimatta Mifun kalliihkosta hinnasta ei yhdelle pastavuoka-annokselle tullut lopulta enempää hintaa kuin piirun päälle pari euroa  huolimatta siitä, että laskin juuston hinnan hieman yläkanttiin (1 e), koska tavallaanhan se ei maksanut mitään, kun kyse oli hävikistä. Pysyin siis hyvin tavoitteessani, jossa annoshinnan on pysyttävä kahden ja puolen euron alapuolella. Ja voi, mitä herkkua vuoasta tulikaan!

Mifu-parsakaali-pastavuoka (4 annosta)

300 g kaurapastaa
1 pkt Mifu-suikaleita, yrttivalkosipuli
450 g parsakaalia
0,51 dl juustoraastetta (tai juustopalan jämät)
2,5 dl (juusto)ruokakermaa
oliiviöljyä
suolaa
sikurirouskurouhetta tai currya

Keitä pasta ja parsakaalit suolalla maustetussa vedessä. Paista Mifu-suikaleet oliiviöljyssä. Kumoa kaikki voideltuun uunivuokaan ja mausta sikurirouskujauheella tai currylla. Kaada ruokakerma sekaan ja ripottele juusto päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.


Sikurirouskurouhe on jo kolmen kesän takaa ja alkaa olla loppumaisillaan. Kahtena edellisenä kesänä rouskuja ei ole ainakaan minun sienimetsissäni ollut juurikaan. Toivottavasti ensi kesänä niitä tulee taas kunnolla, jotta saan rouhetta tehtyä lisää. Se korvaa erinomaisesti curryn ruuissa, ja on minusta itse asiassa parempaakin. (Sitä paitsi liikaan curryn määrään minulla liittyy migreenivaara, mutta sikurirouskurouhe ei sitä aiheuta.)

Annoshinnan saisi toki vielä alemmaksi käyttämällä esimerkiksi halpaa vehnäpastaa, mutta kaurapasta on sekä maultaan että ravintoarvoiltaan niin paljon parempaa, että satsaan usein siihen. Tällä kertaa kaapissa oli vielä pastaa Lidlin kaurapastatarjouksen jäljiltä (2,50 e / 2 pkt). Tarjous ei tällä hetkellä ole voimassa, mutta vinkkinä, että se näkyy olevan suht säännöllisesti Lidl-sovelluksen kuponkitarjouksena. Myös juustoruokakerma oli Lidlin aiemmasta tarjouksesta ostettu. (Niitäkin tulee niin usein, etten ole aikoihin ostanut sitä normaalilla hinnalla.)

Kommentit