Hyödynnä parsakaali kokonaan!

Parsakaali on yksi suosikkikasviksistani. Se on myös luottoraaka-aineeni pestopastassa: täysjyväpastaa, parsakaalia, vihreää pestoa ja vähän pastajuustoa päälle. Muuta ei tarvita, ja maku on herkullinen! Lidlin vihreä pesto on edullisinta, eikä mielestäni häviä maussa muille. Parsakaali-pestopastan pyöräyttää myös vuodenajasta riippumatta edullisesti: aikoina, jolloin tuore parsakaali on kalliimpaa, voi käyttää pakastetta.

Tällä kertaa ostin tuoretta, sillä sitä myytiin Lidlissä eurolla kappale, ja olivat vielä ihan hyvän kokoisia. Tunnustan, että joskus aikoinaan olen tuoretta parsakaalia käyttäessäni hyödyntänyt vain kukinnot ja heittänyt varren pois. Enää en tee samaa virhettä.


Varsi on nimittäin ihan samalla tavalla herkullista ruokaa kuin kukinnotkin. Raaputan ohuelti pinnasta puutuneimmat kohdat pois, ja pilkon koko vihreän osan. Tällä kertaa käytin parsakaalin kokonaisuudessaan pastaan, sillä sain siten vähennettyä pastan määrää korvaamalla sitä siis parsakaalilla. Pilkoin sen pieneksi ja keitin muutaman minuutin pidempään kuin kukintoja. (Keitän parsakaalin yleensä kasvisfondilla maustetussa vedessä. Se parantaa mielestäni makua entisestään.)


Aina parsakaalia ei kuitenkaan tarvitse tekeillä olevaan ruokaan kokonaan. Tällöin jätän varren pilkkoessani hieman isommiksi paloiksi, keitän niitä kolmisen minuuttia, jäähdytän ja pakastan. Suoraan pakkasesta kiehuvaan veteen heittämällä ja kypsäksi keittämällä niistä saa erinomaisen lisukkeen vaikkapa perunan kaverina sienikastikkeen – tai oikeastaan ihan minkä tahansa ruoan – kanssa.

Pastajuustostakin muuten vielä pihistelyvinkki. Oikea parmesaani on tietysti aina oikeaa parmesaania, mutta myös hurjan kallista. Ostan parmesaanilastuja Lidlistä aina silloin, kun ne ovat tarjouksessa, mutta muulloin käytän ainakin S-marketeista saatavaa Gran Castelli -juustoa, joka maksaa alle euron ja on kyllä hyvää pastan päällä. Suosittelen kokeilemaan, vähän arjen luksusta!



Yhdestä parsakaalista ja reilusta kolmasosapaketillisesta pastaa tulee viitisen annosta – toki parsakaalin koko vaikuttaa annosten määrään. Jos ruoan pakastaa annosrasioissa esimerkiksi töihin mukaan ottamista varten, voi juuston laittaa rasioihin mukaan. Sen voi lämmittää mikrossa muun ruoan mukana, eikä maku siitä miksikään muutu. Juusto toki sulaa, mutta ei kai työlounaan tarvitse ulkonäöltään olla niin kovin silmiä hivelevä.

Kommentit

  1. Jokohan uskaltaisin tän suosituksen jälkeen käyttää parsakaalin varrenkin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytä ihmeessä! Maku on oikeastaan ihan sama kuin nupuissakin, rakenne vain erilainen. Tosin enpä kyllä tuota pastaa syödessä edes huomannut, kummankolainen palanen kulloinkin oli suussa. :)

      Poista

Lähetä kommentti