Nokkosia kuulemma saa jo!

Kuulin Facebookissa huhua, että nokkoskausi on jo Etelä-Suomessa alkanut. Suunnittelin itsekin lähteväni piakkoin asiaa tutkimaan, joskaan en tiedä, miten tuo viime yönä satanut ohut lumikerros asiaan vaikuttaa. Eihän tuo tosin varmasti kovin montaa tuntia maassa pysy.

Joka tapauksessa eilen uutisen kuultuani päätin kuitenkin jo tohkeissani käyttää viime kesän nokkoset loppuun. Ei niitä ollutkaan pakastimessa enää kuin yksi pussillinen, joten toivottavasti tosiaan pian alkaa saada lisää. Koska nakit olivat viime viikolla tarjouksessa, päätin sotkea nokkoset muusin sekaan. Ja johan tuli muuten hyvää!

Nakki-nokkosmuusi (4 annosta)

1 pss Lidlin perunamuusiaineksia
2,5 dl maitoa
isohko nokare voita

400 g nakkeja (Minä käytin Kartanon Wanhanajan nakkeja.)
n. 1 dl ryöpättyä nokkosta
n. 0,5 dl tuoretta ruohosipulia
paistamiseen voita

Ruskista pilkotut nakit pannulla voissa ja heitä myös ruohosipulit ja nokkonen sekaan. Valmista samaan aikaan muusi pakkauksen ohjeen mukaan. (Lidlin valmismuusi on paitsi edullista, myös oikeasti hyvää, suosittelen sitä lämpimästi! Toki muusin voi tehdä perinteisesti perunoistakin, mutta minä olen useimmiten siihen liian laiska.) Sekoita kaikki keskenään ja nauti.


Ruohosipuli on asia, jota rakastan ja jota minulla siksi on aina pakkasessa. Se on näppärää pakastaa (uudelleen käytettäviin) annospusseihin ja heittää sieltä suoraan ruokiin. Samoin toimin myös yrttien kanssa: kun esimerkiksi timjami loppuu pakkasesta, ostan uuden, käytän siitä yhden annoksen ruokaan ja pakastan loput. Näin saan läpi vuoden tuoreita yrttejä, vaikkeivät ne ikkunallani talvella menestykään. (Ja kesälläkin siinä pärjää vain yksi tai kaksi yrttiä, sillä enempää ei mahdu tarpeeksi lähelle ikkunaa, jotta valo riittäisi.)

Taidanpa lähteä tästä ulkoilemaan ja tutkimaan kevään merkkejä. Aurinkoista viikonloppua!

Kommentit