Jäikö vapulta viiniä? Pakasta se!

Vappu oli tänä vuonna melkoisen erilainen kuin yleensä. Mukavaa oli silti, kun pidimme videojuhlat ystävien kanssa. Siinä tuli nautiskeltua myös viiniä, ja pullon pohjalle jäi jämät, jotka eivät vapun jälkeen enää maistuneet. Tuttu juhlapyhiin ja muihin tapahtumiin liittyvä ongelma ainakin minulle.

Tuttu ongelma on myös se, että risottoa tehdessäni en viitsi avata viinipulloa laittaakseni sitä desin  tai kahden verran ruokaan. Yksin asuvana loppupulloa saisi nautiskella hienostuneesti ruoan kanssa useamman päivän ajan, ja sitä paitsi syön risottoa usein lounaaksi työpäivän lomassa.

Niinpä ilahduin, kun kuulin, että viiniä voi pakastaa ruoanlaittoa varten  asia, joka ei varmaan olisi tullut edes mieleeni, ellen olisi kuullut siitä sattumalta. Ei muuta kuin pullonpohjat jääpalapussiin (tai tiiviiseen muovipussiin) ja pakastimeen odottamaan seuraavaa risotonkokkauskertaa. Saman voi toki tehdä myös punaviinille ja maustaa sillä tulevat kastikkeet.Viiniä ruokaan tarvitessaan voi pussista tiputtaa ruoan sekaan sopivan määrän viinijääpaloja, ja ne sulavat pannulle hetkessä. Täydellistä!

Kommentit

  1. Hyvä vinkki. Tosin jämien jääminen pulloon on aika epätodennäköistä, kyllä ne aina jotenkin kulumaan saadaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, täytyy myöntää, että kuvittelin tästäkin pullosta jäävän pakastettavaksi enemmän kuin mitä lopulta jäi... :)

      Poista

Lähetä kommentti