Tarjouksesta vegaanisia tuotteita

Olin vuosikausia kasvissyöjä. Nykyään syön taas kalaa ja punaista lihaa, mutta pyrin silti edelleen syömään kasvispainotteisesti. Minulla on myös periaate, että aina, kun jokin kasviproteiinituote (esim. Nyhtökaura, Härkis, Muru-kaurajauhis) on tarjouksessa, ostan sitä, koska haluan myös sillä tavalla kannustaa kauppoja laittamaan niitä tarjoukseen useammin, mikä taas toivottavasti aiheuttaa sen, että ihmiset syövät niitä enemmän.

Yhtä lailla tutkin aina kaupassa käydessäni vegehyllyt päiväystarjousten toivossa. Melko usein etenkin K-kaupoista, joissa vegevalikoima on hyvä, löytyy myös laputettuja tuotteita. Eilen löysin tarjouksesta Boltsi-kaura-siemenpyöryköitä, ja ostin kokeeksi. Kyllä kannatti! Nämä menevät ehdottomasti jatkoon. Tein pyöryköistä ja myös tarjouksessa olleista kesäkurpitsasta ja kirsikkatomaateista pastakastikkeen, jota söin parsakaali-kaurapastan kanssa (sekin aikoinaan tarjouksesta ostettu).


Kyseessä on itse asiassa luottotomaattipastareseptini, joka toimii yhtä hyvin myös esimerkiksi vegenakeista tai nyhtökaurapyöryköistä tehtynä  mitä nyt milloinkin sattuu tarjouksesta löytymään.

Boltsi-kasviskastike pastalle (6 annosta)

1 pkt (230 g) Boltsi-kaura-siemenpyöryköitä (original)
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 keskikokoinen sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
timjamia
basilikaa
oreganoa
valkosipulijauhetta (kynsikin käy, lisää se jo ennen tomaattimurskaa)
kasvisfondia

Lisäksi noin 300 g pastaa (kastiketta saa olla reilusti suhteessa pastaan)

Laita pastavesi kiehumaan ja pilko kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit ja sipuli. Paista ensin kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja öljyssä pannulla pari minuuttia, mausta rouhitulla mustapippurilla. Lisää hieman öljyä ja pilkottu sipuli. Pyörittele pannulla hetki ja pilko sekaan Boltsi-kaura-siemenpyörykät. Pyörittele kaikkia aineksia pannulla, kunnes kesäkurpitsa on kunnolla pehmennyt. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet, sekoita ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.

Huom! Jos käytät vegenakkeja, kannattaa ne lisätä pannulle jo paistamisen alkuvaiheessa.

Laitan kesäkurpitsat ja tomaatit pannulle ensimmäisenä, koska ne maistuvat sitä paremmilta,
mitä pehmeämpiä ne ovat.


Pilkoin pyörykät, ja ne murenivat kastiketta sekoittaessa vielä lisää, mikä ei haitannut lainkaan.


Kastiketta saa olla enemmän kuin pastaa!
Tästä tuli ehdottomasti uusi jäsen luottopastojeni joukkoon. Helppoa, nopeaa ja hurjan hyvää!

Kommentit

Lähetä kommentti