Kaalilaatikon tuunaus alle 50 sentillä per annos

Kaalilaatikko on yksi luottoruokiani: edullista ja aina yhtä hyvää. Olin varannut ainekset sitä varten myös joulun alla pitämäni omaehtoisen karanteenin ajalle, sillä tiesin syöväni yhdestä vuoallisesta useamman päivän. Karanteenin varalle olin varannut kuitenkin muutakin ruokaa, josta piti päästä eroon ennen joululomaa, jonka vietin kotiseudulla. Siksipä kaalilaatikkopäivänä päätinkin tehdä ylimääräisillä aineksilla, tässä tapauksessa luumukirsikkatomaateilla ja Koskenlaskija-juustolla jatkettua hävikkikaalilaatikkoa, josta tulikin yllättäen niin hyvää, että tein sitä nyt kuukautta myöhemmin uudelleen.

Tällä kertaa käytin Koskenlaskijan sijasta Lidlin Tukkijätkää, joka on merkittävästi halvempaa. Koskenlaskijaa minulla oli viimeksi vain siksi, että se oli ollut tarjouksessa. Tukkijätkää käyttämällä yhdelle annokselle ei tule tomaateista ja juustosta lisähintaa kuin noin 46 senttiä  toki vielä vähemmän silloin, kun joko luumikirsikkatomaatit tai Tukkijätkä sattuu olemaan tarjouksessa. Ja maku on aivan uskomattoman hyvä.

Tuunattu herkkukaalilaatikko (7 annosta)

1 (pieni) keräkaali
1 pkt (350400 g) jauhelihaa
2,5 dl risottoriisiä (tai puuroriisiä, kumpaa sattuu olemaan)
1 pkt Tukkijätkä-sulatejuustoa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
2 rkl siirappia
jauhelihamaustetta
1,52 tl suolaa
meiramia
1 rkl voita (vuoan voiteluun)

Pilko kaali ja laita se isoon, voideltuun uunivuokaan. Kiehauta litra vettä, lisää kasvisliemikuutio ja riisit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes riisi on suunnilleen kypsää. Ruskista sillä aikaa jauheliha, mausta jauhelihamausteella. Laita jauheliha vuokaan ja kaada perään myös riisi loppuine keittovesineen. Puolita luumukirsikkatomaatit ja lisää sekaan. Pilko juusto ja laita sekin vuokaan. Lisää siirappi, suola ja meirami ja sekoita kunnolla. Tarkista, että nestettä on riittävästi ja lisää tarvittaessa. Paista 200 asteessa noin 2 tuntia.


Hyvää tämä oli heti uunista tultuaankin, mutta vielä parempaa seuraavana päivänä.

Kommentit

 1. Ne maut yleensä paranee seuraavina päivinä. Pitää kokeilla joskus, uudet ideat on aina tervetulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa ruoissa tosiaan on niin! Kiitos kommentista, toivottavasti maistuu! :)

   Poista
 2. Hei, kokeilin tätä. Ja koska minulla oli keitettyä spaghettia jääkaapissa edelliseltä päivältä, niin laitoin sen riisin sijaan. Kaikki perheessämme tykkäsivät. Kiitos hyvästä reseptistä.

  VastaaPoista
 3. Aah, tää on taatusti mun herkkua.
  Menee ehdottomasti kokeiltaviin ruokaiin
  Kiitos ja kumarrus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kokeile ihmeessä! Toivottavasti maistuu! :)

   Poista

Lähetä kommentti