Piirakkapohjat tarjouksessa, pakko tehdä sieni-kesäkurpitsapiirakkaa

Olen rappukäytäväni ainoita, jonka ovessa ei lue "Ei mainoksia". (Edellisen asuntoni edellinen asukas oli hankkinut hienon ja tiukasti liimalla kiinni olevan "Ei mainoksia" -kyltin oveen, ja huh, kun kului sekä aikaa että hermoja, ennen kuin sain sen viimein irti.) Mainokset tulevat kaksi kertaa viikossa, ja syynään aina tarkasti läpi ainakin Lidlin, K-marketin, K-supermarketin ja Tokmannin mainokset. Lisäksi hyödynnän henkilökohtaisia Plussa-tarjouksiani: antamalla luvan tarkkailla ostokäyttäytymistäni saan minulle suunnattuja ja Plussa-kortilleni ladattuja omia tarjouksia aina 4–6 per viikko. Tällä viikolla yksi Oma etu -tarjouksistani oli Myllyn paras -piirakkapohjat, ja vaikka minulla onkin pakastimentyhjennysurakka menossa, oli se pakko hakea, jotta sama tarjous tulee uudelleenkin. (Ne tarjoukset toimivat nimittäin juuri niin: kun hyödynnän niistä jonkin, voin olla varma, että se alkaa tulla säännöllisesti uudestaan.)

Kesäkurpitsa on vielä tähän aikaan vuodesta espanjalaista, mutta se on aivan hurjan halpaa (1,49 €/kg, yhdelle pienelle kesäkurpitsalle tuli hintaa 0,36 €). Siksi päätinkin laittaa sitä tällä kertaa rouskujen kaveriksi piirakkaan. Pakkasesta nappasin lisäksi viime kesän uutta sipulia, ja viikonlopun kunniaksi pyörittelin kaikki tällä kertaa oikein voissa ennen vuokaan laittamista.



Sieni-kesäkurpitsapiirakka

1 Myllyn paras -piirakkataikina (pyöreä, suolainen)

3 dl rouskuja tai muita metsäsieniä
1 pieni kesäkurpitsa
2 kevätsipulia varsineen
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
voita
mustapippuria
kasvisfondia
ruohosipulia

Anna piirakkataikinan sulaa noin tunnin ajan huoneenlämmössä. Jos käytät suolasieniä, ne saavat liota ainakin saman ajan ellei pidempäänkin.
Haihduta pannulla ylimääräiset nesteet sienistä pois. Lisää sitten nokare voita ja heitä sekaan pilkotut kesäkurpitsat ja kevätsipulit. Mausta mustapippurilla, pyörittele hetki ja nosta syrjään.
Painele piirakkataikina vuokaan reunoja myöten. Levitä sieni-kesäkurpitsa-sipuliseos tasaisesti pohjan päälle. Sekoita ruokakerma ja kananmunat kulhossa ja lisää sekaan hieman kasvisfondia. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele pinnalle tuoretta ruohosipulia. Paista 200 asteessa 40–45 minuuttia.

Uuniin menossa


Yhden piirakan hinnaksi tuli kolmisen euroa, joten jos sen jakaa vaikkapa kuuteen osaan (jolloin saa jo niin isot palat, että kelpaavat lounaaksi), jää yhden palan hinta 50 sentin tienoille. Jos tämän syö välipalana, tulee kahdeksaan osaan jaettuna jo sopivan kokoiset palat. Tämä tuli siis vielä merkittävästi halvemmaksi kuin aiemmin tekemäni sieni-kasvispiirakka, joka ei sekään ollut hinnalla pilattu. Ja tämänkin maku on erinomainen!

Kommentit

  1. Mulla onkin sopivasti pakkasessa viimeinen rasia sieniä, pitääpä kokeilla kesäkurpitsaa kaveriksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Kesäkurpitsa on suosikkini sienten kavereista, se on erinomainen myös esimerkiksi suppisten kanssa pastakastikkeessa.

      Poista

Lähetä kommentti