Suosikkitarjoukseni tuli voimaan, ja sitten kaikki pestot on hamstrattu

Hihkaisin riemusta, kun luin eilen tullutta Lidlin mainoslehteä. Tarjous, jota en koskaan ohita, on Lidlin tuorepesto ja -pasta yhteishintaan 2 euroa. Lidlin tuorepesto on nimittäin parasta pestoa, mitä olen kaupoista löytänyt, enkä ole ainoa, joka on tätä mieltä.


Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun lähdin etätyöpäivän jälkeen lenkille, jonka päätteeksi suuntasin lähi-Lidliin. Tuorepesto oli loppu. (Tuorepastaa oli kyllä vaikka muille jakaa.) En lannistunut, vaan vein muut ostokset kotiin ja lähdin kävellen seuraavaan Lidliin, olihan mukavan lämmin ilmakin. Pesto loppu sieltäkin. Vaikka melkein jo arvasin, kuinka käy, päätin käydä kokeilemassa vielä yhtä Lidliä. Ei pestoa.

Nyt harmittaa. Jokaisessa kolmessa Lidlissä oli kyllä tämän poikkeustilanteen vuoksi laitettu tuorepasta yksinään euron tarjoukseen, mutta jätin sitä tällä kertaa ostamatta, sillä minulla on kaapissa tavallista pastaa melkoisen paljon.

Tuorepestosta ja -pastasta voi tehdä vaikkapa lounassalaatin (esim. salaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja, pannulla paistettuja tuoreita herkkusieniä tai salaattia, kurkkua, raejuustoa ja kalapullia) tai ihan vain pestopastaa (kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa tai vaihtoehtoisesti parsakaalia, myös feta toimii pestopastassa aina). Tällä kertaa olin suunnitellut kuitenkin tekeväni tomaattipohjaista pastakastiketta: kun peston sotkee paseeratun tomaatin sekaan, tulee pastakastikkeesta aivan järjettömän hyvää.

No, en saanut nyt täydellistä tomaattipastaa. Ei auta kuin muistella edellistä kertaa, jolloin olen näköjään laittanut kastikkeeseen ainakin parsakaalia ja juustoa. Tällä kertaa suunnittelin kesäkurpitsaa ja fetaa. Mutta nyt ei auta kuin keksiä huomiselle jotakin muuta syömistä.


Kävikö jollakulla parempi tuuri kuin minulla, vai ovatko ihmiset kaikkialla hamstranneet pestohyllyt tyhjiksi?

Kommentit