Nyhtökaura tarjouksessa

 Olen pyrkinyt siihen, että aina, kun huomaan jonkin kasviproteiinituotteen olevan tarjouksessa, ostan sitä. Paitsi että pyrin ylipäätään vähentämään lihan osuutta ruokavaliossani, haluan tehdä oman osani sen eteen, että kasviproteiinituotteiden laittaminen tarjoukseen olisi niin kannattavaa, että sitä tehtäisiin entistä useammin. Uskon, että ihmiset söisivät niitä enemmän, jos ne olisivat halvempia.

Nyt siis haluan tiedottaa teillekin: Nyhtökaura (tomaattimaustettu) on Lidlissä tarjouksessa maanantaista keskiviikkoon (4.6.1.)! Hinta on 2,79 euroa. Normaalistihan paketti maksaa pitkälti yli kolme euroa, joten alennus on ihan hyvä.

En ole itse asiassa tainnut aiemmin edes syödä tuota tomaattimaustettua Nyhtökauraa. Ostan yleensä aina maustamatonta ja maustan sen itse  tosin aina muun muassa tomaattipyreellä, koska mielestäni Nyhtis kaipaa sen makua aina kaverikseen.

Koska en ole vielä omaakaan pakettiani (tai kahta) hakenut, en voi laittaa ruoanlaittokuvia ja -ohjeita, mutta sen sijaan kokosin muutaman löytämäni hyvältä kuulostavan Nyhtökaura-reseptin, joiden ainesosat saa hankittua edullisesti. Valitse suosikkisi!

Nyhtökaura-bolognese (Inka I.)
 Vaikuttaa erinomaiselta bolognese-reseptiltä. Taidan itse kokeilla tätä sitten, kun valo taas riittää basilikan kasvattamiseen ikkunalaudallani. Nuukuuksissani raaskin harvoin ostaa ruukkua pelkästään yhtä ruokaa varten, eli tuoreen basilikan käyttö talvisin jää vähäiseksi. Minun asuntoni on kuitenkin poikkeuksellisen pimeä. Ehkä teillä basilika menestyy ikkunalla läpi vuoden?

Pitaleivät
 Ihana viikonloppuiltaruoka!

Nyhtökaura-kaalilaatikko
 Hyvä perusruoka! Muista muuttaa annoskoko sopivaksi ruoka-ainelistan yläpuolella olevaan kenttään.

Nyhtökaura-mozzarellasalaatti (Bistroemo)
– Lounassalaatit ovat hyviä etenkin töissä eväänä. Pihistelisin tässä reseptissä jättämällä granaattiomenansiemenet pois ja käyttämällä ihan tavallista mozzarellaa.

Nyhtis-pitsat (Kinuskikissa)
 Tekisin näitä etenkin siinä tapauksessa, että sattuisin saamaan ohrarieskoja 30 % -tarjouksesta. Kannattaa tutkia S-ryhmän kauppojen ja Lidlin leipähyllyjä iltaisin! Ohrarieskoja on yllättävän usein laputettuna.

Nyhtökaura-sienipasta
 Tämänkin voisin ottaa testiin. Tähän mennessä olen tehnyt Nyhtiksestä vain tomaattikastikepohjaisia pastoja. Nyhtökaura ja sienet ovat varmasti hyvä yhdistelmä!

Nyhtökaura-pinaattilasagne
 Ehdottomasti testiin, koska lasagne ei koskaan voi olla pahaa!

Nyhtökaura-pastapata
– Hurjan hyvältä kuulostaa ja näyttää tämäkin!

Nyhtökaura-kasvispaistos (Elina Ada Sofia)
– Nyhtökaura toimii erinomaisesti erilaisissa kasvispaistoksissa ja wokeissa. Jos kaapissa sattuu olemaan cashew-pähkinöitä, kannattaa niitäkin heittää sekaan.

Näitähän kertyikin useampi. Jos vielä et löytänyt mieleistäsi, täällä on vielä liuta lisää.

Löysinpä sittenkin vielä lopuksi yhden kuvan, jossa aika varmasti on jonkinlaista nyhtiskastiketta tuloillaan. Ja siinä on myös tomaattia  tietenkin!

Kommentit

  1. Tässähän on monta hyvänkuuloista reseptiä, voisi ottaa jonkin uuden ruuan kokeiluun. Itseäni on alkanut viime aikoina kyllästyttää nyhtökaura, kun sitä on tullut syötyä sen verran usein. Olen suosinut kasvisruokaa jo pidempään ja jokin aika sitten sain puolisonkin tekemään ja syömään kasvisruokia periaatteella, että vaihdetaan se jauheliha tilanteen mukaan johonkin nyhtökauraan tai mifuun. Syödään myös melkeinpä viikoittain muutamaa samaa ruokaa, joten voisi ottaa välillä kokeiluun jotakin uusia reseptejä, vaikka sitten sen nyhtökauran kera. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos näistä on iloa! :) Minä itse asiassa ehdin juuri testata tuota Nyhtökaura-sienipastaa, ja se oli ainakin tomaattimaustetusta nyhtiksestä tehtynä tosi hyvää! Minäkin kyllästyin nyhtikseen välissä, mutta tauon jälkeen se taas maistuu. Onneksi uusia "lihankorvikkeita" tulee koko ajan. Viimeisimpänä testasin vähän ennen joulua Poutun Vebab-lastuja tortillatäytteessä ja oli muuten aivan täydellistä viikonloppumättöä, ei kyllä jäänyt lihalle toiseksi! :)

      Poista

Lähetä kommentti