Viikonloppuherkut valitaan aina tarjousten mukaan

Usein viikonloppuisin tekee mieli vähän herkutella. Olenkin sallinut sen itselleni, mutta ehtona on, että herkkutarpeita hankkiessa tulee hyödyntää tarjouksia.

Usein teen tortilloja, sillä tortillalettuja voi hyvin ostaa varastoon aina pari pakettia silloin, kun ne jossakin ovat tarjouksessa, ja täytteet taas on helppo valita yhtä lailla tarjousten mukaan. Toinen näppärä herkku on pitsaleivät, ja tänä viikonloppuna teinkin niitä, koska Tokmannilla sattui olemaan iso kasa juustosämpylöitä 30 % ja hintaa pussille jäi vain 70 senttiä. Huom! Pitsaleivät tehdään tietenkin aina tarjouslaputetusta leivästä, koska uuniin laitettavan leivän on aivan turhaa olla tuoretta. Tietenkin niissä kannattaa hyödyntää myös kotona kuivahtamaan päässyttä leipää.

Tänä viikonloppuna tarjoukset suosivat, kun juustosämpylöiden lisäksi tarjouksessa olivat myös tomaatit ja tuoreet herkkusienet. Kaikki muut tarpeet löytyivät kotoa: tonnikalaa on kaapissa aina (sitäkin on usein tarjouksessa, ja se säilyy pitkään), samoin tomaattipyretuubi kuuluu jääkaappini vakiovarustukseen. Emmentalraastettakin oli jäänyt juuri sopivasti aiemman viikon kokkailuista. Ai että tuli hyviä!Pizzaleivät

4 juustosämpylää (litteää)
2 isoa tomaattia
n. 3/4 dl tomaattipyrettä
8 herkkusientä (tuoretta)
n. 2 dl emmentalraastetta
oreganoa

"Voitele" sämpylänpuolikkaat tomaattipyreellä. Pilko tomaatit ja sienet ja asettele leiville. Ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.


Tarjousshoppailu piristää minusta ruoanlaittoa mukavasti. Mitä ruokaa sinä olet viimeksi tehnyt tarjousten innoittamana?

Kommentit

Lähetä kommentti