Halpaa ja hyvää: soijarouhepihvit

Törmäsin jokin aika sitten hurjan hyvältä kuulostavaan Kotikok(k)eiluja-blogin suppisvorschmack-reseptiin, jossa oli käytetty soijarouhetta. Kommentoin kiittääkseni reseptistä ja samalla kerroin, että oma suosikkini soijarouheruoista on soijarouhepihvit, joissa kuuluu olla paljon basilikaa. Siitäpä havahduinkin, että en ole tehnyt niitä aikoihin, ja lisäsin ne listaan, johon olin suunnitellut tulevia ruokia.

Soijarouhe on aivan huikean hyvä raaka-aine. Se on merkittävästi edullisempaa kuin esimerkiksi liha ja säilyy käytännössä ikuisuuden. Sitä voi käyttää kaikessa, missä voi käyttää jauhelihaakin.


Kun aloin yläasteella kasvissyöjäksi, äiti teki usein soijarouhepihvejä, jotka hän maustoi basilikalla. Varmaankin juuri siksi se on minusta ainoa oikea mauste niiden maustamiseen. Ja sitä pitää olla reilusti.

Soijarouhepihvit (12 pihviä eli noin neljä annosta)

2½ dl vettä
2 dl tummaa soijarouhetta
kasvisfondia
2 kananmunaa
23 rkl korppujauhoja
mustapippuria
(valkosipulijauhetta)
kuivattua basilikaa
öljyä paistamiseen

Mittaa vesi kulhoon, laita sekaan loraus kasvisfondia ja kaada soijarouhe veteen turpoamaan. Anna turvota noin vartti. Lisää kananmunat, korppujauhot ja mausteet. (Toisinaan teen näitä yhdelläkin kananmunalla, mutta pihvien kääntäminen on silloin vaikeampaa.) Paista pihvit pannulla öljytilkassa. Jos omistat lettupannun, se sopii tähän tarkoitukseen loistavasti, sillä pihvit pysyvät siinä parhaiten koossa. Syö minkä kanssa tykkäät. Itse suosin usein joko muusia tai keitettyjä perunoita, mutta toimii hyvin myös esimerkiksi punaisten linssien kanssa.


Pakastimen perälle oli unohtunut yksi pussi viime kesänä pakastamiani uusia perunoita. Vielä maistuivat! Eipä tässä pitkään mene, kun niitä alkaa saada taas tuoreenakin. Ihanaa!

Kommentit

  1. Pitääkin kokkailla pojille joku päivä näitä pihvejä :) vaikka burgereihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava idea! Miten minulla ei koskaan käynyt mielessä käyttää näitä burgereissa? Näitä jäi vielä muutama pakkaseen - nyt tiedän, millä herkuttelen viikonloppuna!

      Poista
  2. Hyvältä vaikuttaa. Otetaan kokeilulistalle. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Tosi herkullisen näköistä ja helppo resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin kokeilemaan! :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Lähetä kommentti